How to Make Loaded Fres

Hur man gör Dirty Fries: 3 enkla steg

Öppna upp dörren för att skapa oemotståndliga Dirty Fries med hjälp av vår steg-för-steg-guide för nybörjare! Med en bas av krispig potatis till ett täcke av toppings -upptäck recept som får det att vattnas i munnen och experttips för att skapa den perfekta loaded fries-upplevelsen för dina kunder.
Gå till basprodukten för Dirty Fries

Hur man gör Dirty Fries: Steg 1 - Pommes Frites

Att ha rätt längd och tjocklek på din basprodukt kommer vara avgörande från om måltiden blir en saggig röra eller en krispig tio-poängare. Här kommer de bästa tipsen för att du ska välja bas av pommes frites till Dirty Fries:

Tunnare, längre pommes frites är idealiska för lättare och mer granulära toppnings (tänk smält ost, kryddor, finhackade eller malda komponenter).

Kortare, tjockare skurna pommes frites fungerar bra när du verkligen maxar med pålägget, särskilt om dessa pålägg är tjocka och har mycket fukt.

Utöver de vanligaste typerna av pommes frites som anges ovan finns det flera icke-traditionella stilar som endast de modigaste och mest unika kockkreatörerna använder. Andra, mer unika former och versioner av pommes frites bör övervägas för att maxa sås-greppet, kryddningen eller utseendet och första intrycket av rätten. 

How to Make Loaded Fres

Hur man gör Dirty Fries: Steg 2 - Typer av toppings

  • Ost: Riven ost och ostsåser är de mest klassiska alternativen för Dirty Fries. Ändå spelar mängden och typen av ost som används stor roll. Smält ost kan bli för tjock när den svalnar, vilket ger en obehaglig konsistens och gör det svårt att dra isär pommes fritesen, eller möjligheten att äta på ett avslappnat sätt med händerna. För mycket varm ostsås kan medföra att pommes fritesen drunknar i sås ocg blir fuktiga.

 

  • Mängd pålägg: Många antar att "the more the merrier" när det gäller att toppa dina pommes frites. Detta är helt och hållet en smaksak. Men det kan vara värt att tänka på; för många pålägg kan tynga ner pommes frites och göra det nästan omöjligt att skopa upp dem. Om du har för mycket blöta pålägg - som ostsås, chili och gräddfil - riskerar du också få  blöta pommes frites. För att underlätta att pommesen håller sig krispiga och varma så länge som möjligt rekommenderar vi coatade pommes frites om du planerar att maxa påläggen.

 

  • Smaker och texturer: En av de saker som gör laddade pommes frites fantastiska är att pommes frites blir en palett för en rad smaker och texturer som alla kommer samman i en maträtt, i varje tugga. Att tänka på hur texturen i typen av pommes frites passar ihop med typen av ost och andra toppings är avgörande för att skapa ett konstverk av dirty fries.
How to make loaded fries

Hur man gör Dirty Fries: Steg 3 - Lager

  • Lager: På samma sätt som du kan välja att använda stora nachos vid en tacorätt för att uppnår rätt skiktning, gäller detta också för pommes frites.  Tänk på att addera varje lager av tillbehör i ett jämnt lager och sprida ut över hela tallriken eller brickan för att ge gästen den mest optimala smakupplevelsen. 
    • Ätbarhet: Denna punkt går tillsammans med övervägandet av mängden pålägg. Från början är Dirty Fries avsedd att ätas med händerna, men detta går såklart att välja själv beroende på vad som passar din verksamhet och stil. Om du ändå uppmanar gästen att äta rätten med händerna, är det värt att fundera på hur ätbar den är beroende på hur mycket toppings och såser som adderas. 
      Eller så tänker du helt enkelt tvärt om -sås is king och less is more?! Fundera vad du vill uppnå och se till att gästen kan avnjuta ditt koncept, med händer eller bestick.