
Kolgrillad stek med loaded fries och tryffel-bearnaisesås
Loaded fries toppad med kolgrillad steak och tryffel-bearnaisesås och riven tryffel.
Ingredienser
150 gram Pommes Frites Supe rCrunch Pure & Rustic
150 gram ytterfilé eller stek av valfri karaktär
Tryffelbearnaise
50 ml tort vitt vin
50 ml vitvinsvinäger
1 schallottenlök
15 gram dragonblad
2 ägg-gulor
3 msk vatten
En nypa salt
3 msk rumstempererat smör
1 tsk hackad svart tryffel
Till garnering
Hackad gräslök
10 gram riven svart tryffel
Gör så här
- Tillsätt vin, vitvinsvinäger, schallotenlök och hälften av dragonbladen i en stekpanna och stek lätt under 5-10 minuter.
- Dela på vätskan från de andra ingredienser och låt svalna. Så länge smälter du smöret i pannan.
- Mixa samman ägggulorna med vinägern tills de är helt blandade och tillsätt sakta det smälta smöret så det blir en sås.
- Krydda steken och stek sedan i pannan tills medium rare eller tillagad som önskad.
- Tillaga Aviko pommes frites Pure & Rustic enligt anvisningen på förpackningen.
- Servera genom att lägga ett jämnt lager av pommes, lägg steken ovanpå och häll över såsen. Toppa med gräslök och riven svart tryffel för garnering!


