Steak Bearnaise Loaded Fries

Kolgrillad stek med loaded fries och tryffel-bearnaisesås

Loaded fries toppad med kolgrillad steak och tryffel-bearnaisesås och riven tryffel.

Ingredienser 

150 gram Pommes Frites Supe rCrunch Pure & Rustic

150 gram ytterfilé eller stek av valfri karaktär

 

Tryffelbearnaise

50 ml tort vitt vin

50 ml vitvinsvinäger

1 schallottenlök

15 gram dragonblad

2 ägg-gulor

3 msk vatten

En nypa salt 

3 msk rumstempererat smör 

1 tsk hackad svart tryffel

 

Till garnering

Hackad gräslök

10 gram riven svart tryffel

 

Gör så här

  • Tillsätt vin, vitvinsvinäger, schallotenlök och hälften av dragonbladen i en stekpanna och stek lätt under 5-10 minuter.
  • Dela på vätskan från de andra ingredienser och låt svalna. Så länge smälter du smöret i pannan.
  • Mixa samman ägggulorna med vinägern tills de är helt blandade och tillsätt sakta det smälta smöret så det blir en sås. 
  • Krydda steken och stek sedan i pannan tills medium rare eller tillagad som önskad.
  • Tillaga Aviko pommes frites Pure & Rustic enligt anvisningen på förpackningen.
  • Servera genom att lägga ett jämnt lager av pommes, lägg steken ovanpå och häll över såsen. Toppa med gräslök och riven svart tryffel för garnering!