Korean Fried Cauliflower Wings Loaded Fries

Koreansk loaded fries med friterad blomkål

En vegansk rätt med hållbarhet i åtanke, därför serverar vi sticky, söta och aptitretande gojuchang-kryddade panerade bitar på en bädd av stekta blomkålsblad.

Ingredienser 

1 blomkålshuvud

150 g Super Crunch 9,5 mm pommes frites med skal

 

Smeten

100 g självjäsande mjöl

75 ml växtbaserad mjölk

1/2 tsk salt

1 tsk timjan

1 tsk paprika

 

Glasyr

50g gojuchang-pasta

50ml Sojasås

1 tbsp sirap

2 tsp sesamolja

2 tsp risvinäger

1 tsp vitlökspulver

1 tsp ingefärspulver

 

Till servering

15ml Srirachamajo

Salladslök

1 tbsp sesamfrön

 

Tillagning

  • Dela blomkålen i buketter och lägg bladen åt sidan
  • Blanda alla ingredienser till smeten och täck sedan bukettarna med smeten. Stek i omgångar i cirka 5–10 minuter tills de är gyllenbruna.
  • Tillaga Aviko SuperCrunch Fries enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Blanda alla ingredienser till glasyren och täck sedan blomkålsvingarna med såsen.
  • Stek blomkålsbladen.
  • Servera genom att lägga pommes fritesen på ett stort fat, toppa med blomkålsbladen och -bitarna och strö över sesamfrön, sriracha-majonnäs och skivad vårlök.