
Koreansk loaded fries med friterad blomkål
En vegansk rätt med hållbarhet i åtanke, därför serverar vi sticky, söta och aptitretande gojuchang-kryddade panerade bitar på en bädd av stekta blomkålsblad.
Ingredienser
1 blomkålshuvud
150 g Super Crunch 9,5 mm pommes frites med skal
Smeten
100 g självjäsande mjöl
75 ml växtbaserad mjölk
1/2 tsk salt
1 tsk timjan
1 tsk paprika
Glasyr
50g gojuchang-pasta
50ml Sojasås
1 tbsp sirap
2 tsp sesamolja
2 tsp risvinäger
1 tsp vitlökspulver
1 tsp ingefärspulver
Till servering
15ml Srirachamajo
Salladslök
1 tbsp sesamfrön
Tillagning
- Dela blomkålen i buketter och lägg bladen åt sidan
- Blanda alla ingredienser till smeten och täck sedan bukettarna med smeten. Stek i omgångar i cirka 5–10 minuter tills de är gyllenbruna.
- Tillaga Aviko SuperCrunch Fries enligt anvisningarna på förpackningen.
- Blanda alla ingredienser till glasyren och täck sedan blomkålsvingarna med såsen.
- Stek blomkålsbladen.
- Servera genom att lägga pommes fritesen på ett stort fat, toppa med blomkålsbladen och -bitarna och strö över sesamfrön, sriracha-majonnäs och skivad vårlök.

