Ratatouille med potatisbakelser

Ratatouille med potatisbakelser

Testa ratatouille med avikos omtyckta potatisbakelser. En ny twist som är enkel att lyckas med.

Ingredienser (4 portioner)

2 förpackningar Aviko potatisbakelser

1 aubergine

2 zucchini

4 medelstora tomater

2 rödlökar

1 vitlöksklyfta

1/2 dl olivolja

Hackade färska örter: timjan 20 g, persilja 20 g, basilika 20 g

150 g parmesanost

 

Gör så här

  • Värm ugnen till 200°C. 
  • Skala löken och dela grönsakerna i cirka 25 mm breda skivor.
  • Varva grönsaker och potatisbakelser i en smord ugnsform. 
  • Pressa vitlöken i olivoljan och blanda med hälften av de hackade färska örterna. Ringla över anrättningen.
  • Sätt in ratatouillen i varm ugn och tillaga i ca 20 min. 
  • När ratatouille är klar i ugnen strör du över resterande örter och riven parmesan.
Ratatouille med potatisbakelser