
Ratatouille med potatisbakelser
Testa ratatouille med avikos omtyckta potatisbakelser. En ny twist som är enkel att lyckas med.
Ingredienser (4 portioner)
2 förpackningar Aviko potatisbakelser
1 aubergine
2 zucchini
4 medelstora tomater
2 rödlökar
1 vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
Hackade färska örter: timjan 20 g, persilja 20 g, basilika 20 g
150 g parmesanost
Gör så här
- Värm ugnen till 200°C.
- Skala löken och dela grönsakerna i cirka 25 mm breda skivor.
- Varva grönsaker och potatisbakelser i en smord ugnsform.
- Pressa vitlöken i olivoljan och blanda med hälften av de hackade färska örterna. Ringla över anrättningen.
- Sätt in ratatouillen i varm ugn och tillaga i ca 20 min.
- När ratatouille är klar i ugnen strör du över resterande örter och riven parmesan.



