
Varför du ska erbjuda Loaded Fries på din meny
Loaded Fries: Addera innovation till din meny
Många av restaurangerna verkar idag i en utmanande miljö, med en stram arbetsmarknad, störningar i leveranskedjan och en mängd andra ekonomiska påfrestningar.
Samtidigt är menyinnovation fortsatt viktigt för att möta kraven från dagens konsumenter. Nästan tre fjärdedelar (74%) av konsumenterna säger att de ser fram emot nya mat- och dryckestrender, och nästan en tredjedel av konsumenterna (30%) identifierar sig som ”foodies”.
Restaurangerna kan hålla sina menyer spännande genom att utnyttja befintliga ingredienser för att skapa nya, fräscha rätter utan att behöva lägga till en mängd nya komponenter i sortimentet. I en miljö där effektivitet är av yttersta vikt kan användning av ingredienser som redan finns till hands bidra till att hålla nere kostnaderna och minimera beroendet av nya leverantörskedjor för ingredienser.

"Comfort Food" med en kreativ twist!
Ett sätt att dra nytta av befintliga resurser är att erbjuda en ny variant av ett av dina, troligen, mest populära och lönsamma menyalternativ; pommes frites. Pommes frites är en mångsidig bas och kan användas för nya rätter, men utformas med en ny kreativ twist för att tilltalar dagens foodies.
Om du till exempel har en kycklingparmesan som är populär på din meny, eller en specifik pizza som har speciella toppings som är unika för dig, kan du ta dessa ingredienser och addera det på pommes frites.
Tänk på loaded fries som en ”ett, två, tre”-kreation - med ett protein, en ost och en sås. Kocken kan utforska sina befintliga ingredienser för att hitta kombinationer som fungerar ovanpå pommes frites.
Om din verksamhet dessutom har en unik sås som ert signum är det ännu bättre eftersom även den kan adderas i en pommes frites-rätt som skiljer din meny från konkurrenterna, antingen som topping för Loaded Fries eller som en sås för dipp på sidan av pommesen. Majonnäs kan dessutom lätt modifieras med några kryddor för att skapa en orginell och fantastisk dippsås, tex. en egen version av aioli.
Trenden med Loaded Fries:
Pommes toppade med allt från queso till kimchi så har ”Loaded-”, eller ”Dirty” Fries gradvis tagit en självklart plats på många menyer. Det har inte alltid varit självklart, men nu är det definitivt toppings och såser som gäller. Besök en hamburgerkedja och de har garanterat ett - eller tre, alternativ med just 'loading'. Till exempel Shake Shacks Crinkle-Cut Fries (som dränkts i deras cheddarostsås) är ett signaturtillbehör för kedjan, Meatliquor har inte mindre än 5 (!) Loaded Fries-alternativ, det säger en del.
Dirty fries tar ett enkelt tillbehör och förvandlar det till en huvudrätt, perfekt att beställa in och dela med andra dessutom. Efter en evighet med endast klassiska pommes frites som utgångspunkt på menyer världens över, lockar nu Loaded Fries till sig alla möjliga roliga möjligheter. Poutine, en kanadensisk kombination av pommes, ost och sås, har blivit populär. Vi har testat Dirty Curry Fries på Turtle Bay och vi har sett allt från pastrami till inlagd tång och pulled jackfruit (ofta den veganska ersättningen för fläskkött) pryda våra coatade potatisar. Sätt din unika prägel på Loaded Fries och stick ut från konkurrenterna!

Loaded fries & loaded margins
Kanadensisk poutine, pommes frites med vitlöksost, tryffel och parmesan eller bacon och ost - det finns så många spännande och välsmakande toppings -och bara fantasin sätter stop. Dessa aptitretande kombinationer mellan pommes frites och andra ingredienser kan förvandla dina pommes frites från en sidorätt till en spännande huvudrätt som erbjuder oändliga möjligheter för din restaurang. Genom att sätta dina fries i centrum, och låta den vara hjälten på menyn, kan du tack vare det relativt låga priset garantera att det ger en ganska god marginal till din verksamhet. Så länge du inte fyller dem med jämförelsevis dyra tillbehör kommer dina pommes frites att bli en aptitretande rätt med högt värde -både för gäst och restaurangägare.
Sammanfattningsvis:
Sammanfattningsvis är det ett smart drag att lägga till Loaded Fries på din meny för att utnyttja aktuella konsumenttrender och effektivisera verksamheten. Dessa mångsidiga rätter använder ofta verksamhetens befintliga ingredienser, vilket håller kostnaderna nere samtidigt som de erbjuder unika och intressanta alternativ som lockar både ”foodies” och vanliga matgäster.
Loaded Fries förvandlar ett enkelt tillbehör till en huvudrätt som kan delas bland flera, vilket ökar variationen på menyn och förbättrar det visuella intrycket. Det finns dessutom oändliga möjligheter till toppings vilket ger en möjlighet för kreativitet och differentiering. Ekonomiskt sett erbjuder de höga marginaler, vilket gör dem till ett lönsamt tillskott till din meny.
I slutändan är loaded fries inte bara en trend utan en värdefull menyinnovation som kan förhöja din matupplevelse och öka din lönsamhet. Lycka till!
Inspiration till din meny
